Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и сп. „Ютилитис" проведоха съвместно обучение по REMIT

   

12.04.2024

 

На 8-ми и 9-ти април 2024 г. в Стопанския факултет се проведе сертификационен курс на Центъра за образователни услуги в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и списание „Ютилитис": „REMIT – Регламент за интегритет и прозрачност при търговията на едро с енергия".

Събитието се организира за поредна година в сътрудничество между сп. „Ютилитис" и Стопанския факултет и в него се включиха водещи лектори, както и участници с богат опит и знания в електроенергийния сектор.

Untitled design (6)

С лекции в инициативата се включиха Величка Маринова, експерт с опит в КЗК и КЕВР, д-р Гергана Кулина-Радева, Технически университет – София, Диляна Иванова, началник отдел „Правен" в „Национална компания индустриални зони", Ирина Тагаринска-Илчева, Директор на Дирекция „Антитръст и концентрации" в КЗК, Красимир Живачки, НЕК ЕАД.

По време на събитието участниците имаха възможността да обменят опит и знания в областта на търговията на едро с енергия. В курса бяха обсъдени платформи и механизми за докладване на сделки, законовата рамка, формите на пазарни манипулации, както и практически съвети и особености. В обучението се включиха 23-ма участници от енергийни дружества – мениджъри и експерти.

С пожелание за успехи и покана към кандидатстване в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги", както и към новата магистърска програма на английски език „Ядрени технологии, мениджмънт и иновации", създадена съвместно с Физическия факултет, деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев закри събитието. Той връчи сертификати за успешно завършен курс на обучение на участниците.