Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Гост-лекция за магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ на г-жа Камелия Славейкова, председател на Борда на „Шел България“

   

29.05.2023

 

На 29 май 2023 г., в рамките на дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ с гост-лекция се включи г-жа Камелия Славейкова – председател на Борда на директорите на „Шел България“ и Мениджър „Корпоративни отношения“ в компанията.

KSlaveykova-ShellBulgaria

В лекцията, посветена на тенденциите в бизнеса за мобилност, както и на бъдещето на нисковъглеродните горива, г-жа Славейкова представи глобалните, европейски и национални промени в бизнеса, технологичните решения и конкретни проекти на "Shell" в подкрепа на тези процеси.
Лекцията беше организирана като част от партньорството между Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Българската петролна и газова асоциация (БПГА). В събитието участваха също деканът на Стопанския факултет и директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ - доц. д-р Атанас Георгиев, както и г-н Светослав Бенчев, главен юрист на БПГА.