Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Съвместен проект с френски университет на преподаватели от Стопанския факултет

   

19.05.2023

 

Преподаватели от катедра „Икономика“ в партньорство с Университета на Пикардия „Жул Верн“ - Амиен, Франция, спечелиха конкурс за подкрепа на научни проекти на Френския културен институт при Посолството на Република Франция в България. Проектът е на тема „Екологичните иновации като фактор за устойчив икономически растеж в страните от ЕС“. Негов ръководител е проф. д-р Ваня Иванова, а участници от катедра "Икономика" са доц. д-р Димитър Златинов и докт. Нино Аврейски.

Blue White Modern Online Business Facebook Cover  (1)

В рамките на проекта се предвижда подготвянето на съвместни научни публикации с френските колеги, организирането на семинар, на който да се представят и дискутират получените резултати, както и създаването на българо-френска научноизследователска лаборатория по иновативен икономически растеж, която да провежда изследвания в областта на екологичната трансформация на икономиката.