Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лидия Лазарова-Атева от НАП изнесе гост-лекция пред студентите от МП „Митнически и данъчен контрол“

   

02.05.2023

 

На 30 април Лидия Лазарова-Атева, главен експерт в отдел „Обучения“, дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Централно управление на НАП и обучаващa по счетоводство, корпоративно облагане и държавни помощни изнесе гост-лекция пред студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“ с ръководител доц. д-р Цветан Мадански. Госпожа Атева е методолог „Държавни помощи“, била е началник отдел „Методология наблюдение и координация на държавни помощи“ в Министрество на финансите до 2018 г.

Screenshot 2023-05-02 165529

Темата на лекцията бе "Държавни помощи - законодателна рамка (европейска и национална). Видове помощи. Тест за държавна помощ". В рамките на лекцията се разгледаха практически казуси за определяне на наличие и вид на държавна помощ. Накрая на лекцията се заформи ползотворна дискусия между гост-лектора и студентите по отношение на видовете държавни помощи, регулациите и теста за държавна помощ.