Начало / Новини / Новини и събития / Изследователската инфраструктура RESILIENCE предлага безценни контакти и експертиза на изследователите у нас

   
Изследователската инфраструктура RESILIENCE предлага безценни контакти и експертиза на изследователите у нас

В Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев" на Софийския университет се проведе двудневен уъркшоп с изследователи от различни области на хуманитаристиката в България от Софийския университет, от Българската академия на науките и други висши училища. В събитието взеха участие и представители Богословския университет в Апелдорн (Нидерландия), Западно Вестфалския университет (Мюнстер) и Католическия университет в Льовен (Белгия).

В подготовката си за пълноценна изследователска инфраструктура RESILIENCE се допитва до изследователите в различните държави-членки на консорциума, за да оптимизира своите услуги в следващите десетилетия и те да бъдат максимално ефективни и да отговарят на реалните нужди на учените, които се занимават с религиозни изследвания.

За да бъдат установени нуждите на изследователите, бяха проведени поредица от интервюта - индивидуални и групови. Чрез тях екипът на RESILIENCE получи много отговори, но възникнаха и нови въпроси, които ще бъдат обсъдени допълнително. Следващият подобен уъркшоп ще се проведе в град Волос, Гърция.

1-2

Чрез презентациите на изследователите от Софийския университет Димитър Илиев и Цветан Василев беше дадена представа и за състоянието на изследванията по отношение на някои дигитални проекти у нас като Telamon и Zografi.

Повече информация за проявата - тук .