Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Работилници посветени на въглеродната грамотност ще бъдат организирани от Стопански факултет и Фондация „Каузи“

   

03.11.2022

 

Второто от серията събития посветени на въглеродната грамотност и част от „Дни на въглеродната грамотност“ ще бъдат практически работилници „Да бъдем въглеродно неутрални!“. Събитието ще се проведе на 4 ноември от 16:00 до 20:00 ч. в зала 304 в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

imgonline-com-ua-CompressToSize-KcpVL4tN751w

Участниците в работилницата ще бъдат разделени на групи и ще влязат в ролята на мениджъри, експерти по изменението на климата и устойчивост в големи компании от различни сектори. В екипи до 10 души, участниците ще решават как да намалят въглеродния отпечатък на своята компания чрез въглеродно неутрални инициативи. Всеки екип ще назначи главен изпълнителен директор и финансов директор, като екипно ще вземат важни емисионни решения влияещи върху климата.

Проект „Въглеродната грамотност 2.0“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022 от фондация „Каузи“ в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“.