Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и ЦНСССКЦИЕ сключиха Споразумение за сътрудничество

   

04.07.2022

 

На 29 юни Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ сключиха Споразумение за сътрудничество в областта на икономиката, управлението, бизнеса и селското стопанство.

snimka

По време на официалната церемония по подписване на Споразумението, доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет, и д-р Момчил Станишев, Директор на ЦНСССКЦИЕ, обсъдиха бъдещите съвместни инициативи, като договориха сътрудничество по провеждане на специализирани обучения, конференции, семинари за студенти на Университета, организиране на учебни практики, стажове и др. Една от темите на сътрудничество е свързана и с развитието на новата магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“, която ще се предлага за първи път от тази есен в Стопанския факултет.

Стопанският факултет е сред партньорите на ЦНСССКЦИЕ при организирането на Международната научно-практическа конференция „10 години Инициатива 16+1. Сътрудничество, обмен и свързаност между страните“.

Двете страни реализират съвместни действия по изготвянето и представянето на кръг от теми, които са предмет на изследване от учени и изследователи от страните-членки на Инициативата 16+1, обвързани с икономическото развитие, инвестиционните планове, добрите практики в земеделието и академичния обмен. Споразумението за сътрудничество ще бъде основа и за популяризиране на младежкото предприемачество в областта на селското стопанство в България и региона.