Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе Общо събрание на ИКЕМ

   

29.06.2022

 

На 28 юни 2022 г. в зала 304 на Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе Общо събрание на Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ).

imgonline-com-ua-CompressToSize-mcZ2vKu5Ll

Досегашният състав на Управителния съвет на ИКЕМ, от който е част и деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, бе преизбран за нов мандат от 4 години. По време на Общото събрание бе избран и нов член на УС на клъстера – г-н Иван Михайлов, директор развоен център във Вистеон Електроникс България, Аутомотив – София.

ИКЕМ акцентира върху три основни дейности в предстоящия си мандат:

  • Надграждане на експертиза и активно участие във формиране на националните политики за електрическа мобилност в синхрон с европейските,
  • Насърчаване на разрастването на Национална интергративна платформа за зарядна инфраструктура – „Bulcharge“ и смарт грид мрежа обхващаща енергийните разпределителни дружества, производители и търговци на продукти и услуги за зареждане на електромобили и др.
  • Развитие на Секторен съвет за електрическа мобилност (ССЕМ)- секторен модел за връзка между бизнес и образование в сектор „Електрическа мобилност“.