Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев посети Hamad Bin Khalifa University в Education City, Катар

   

21.06.2022

 

На 16 юни 2022 г. деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев, заедно с председателя на Асоциацията на българо-арабските икономически камари (АБАИК) г-н Ахмад М. Алаеддин, посети Hamad Bin Khalifa University в изследователския комплекс Education City в Катар. По време на посещението бе проведена и работна среща с президента на HBKU д-р Ахмад М. Хасна и с Директора на Иновационния център към HBKU д-р Надир Йълдъръм.

HBKU-FEBA

Университетът HBKU, член на Катарската фондация за образование, наука и развитие на общността (QF), е основан през 2010 г., за да продължи да изпълнява визията на QF за отключване на човешкия потенциал. HBKU е университет за научни изследвания и следдипломно обучение, който действа като катализатор за положителна трансформация в Катар и региона, като същевременно има глобално въздействие. Той е кръстен на шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, бивш емир на Катар. HBKU е базиран в Education City в Доха.

Срещата се състоя по време на посещение на бизнес делегация в Катар за първия българо-катарски бизнес форум, организиран от АБАИК, Българската търговско-промишлена палата и Катарската камара.