Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и ОББ, част от дружествата на КВС Груп в България, обсъдиха възможности за надграждане на партньорството си

   

08.06.2022

 

Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ОББ, част от дружествата на КВС Груп в България, обсъдиха перспективни възможности за надграждане на партньорството между двете институции в областта на изкуствения интелект.

11DF298AF-E453-47BD-B93C-598B2512E8B5

На среща, състояла се в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, бяха обсъдени перспективни възможности за надграждане на партньорството между СУ и КВС Груп в България в областта на изкуствения интелект.

На срещата присъстваха доц. д-р Боряна Богданова, зам.-декан на Стопанския факултет и академичен директор на магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“, Барак Чизи, главен директор „Данни и анализи“ за КВС Груп, Татяна Иванова, изпълнителен директор Маркетинг и дистрибуция – банкиране на дребно на ОББ, Деница Сотирова, бизнес партньор „Човешки ресурси“ за ОББ и ДЗИ, Бари Хейкок, директор „Анализ на данни и автоматизация на процесите“ за КВС Груп в България, и Михаел Мариен, главен анализатор на данни за КВС Груп.

В рамките на срещата бяха обсъдени редица образователни и научно-приложни перспективи в местен и международен план. И двете институции имат готовност да работят заедно за учредяване на позиции за редовни докторанти, чиято научно-изследователска дейност е върху бизнес проблем на КВС Груп в България под академичното ръководство на екип от Стопанския факултет.