Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Даниел Петров е победител в категорията „Стопански науки“ на конкурса „Студент на годината“

   

02.06.2022

 

В Аулата в Ректората на Софийския университет се проведе церемонията, която празнува успехите на студентите и докторантите на най-старото българско висше училище. Конкурсът „Студент на годината” е най-престижното събитие, което Студентският съвет ежегодно организира. Той се провежда под патронажа на ректора на Алма матер и има за цел да подпомогне развитието на студентите и докторантите и да отличи най-добрите от тях.

На събитието присъстваха ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова, председателят на Студентския съвет Антонио Стоичков, декани, преподаватели, представители на настоятелството на Университета, студенти и техните гости. Церемонията се излъчваше на живо и във фейсбук страницата на Студентския съвет.

284788252_320377643617343_5281955747079598414_n

Тази година в конкурса участваха 115 студенти, разпределени в 12 категории. В категория „Стопански науки“ победител е Даниел Петров. Той е носител на стипендията „Заедно Напред“ на FEBA Alumni Club и стипендията на ДЗИ „История с бъдеще“. В момента Даниел Петров е заместник-председател на студентската организация „Бизнес Клуб“ и участва дейно в развитието и разрастването на студентската общност на Стопанския факултет чрез организиране на различни културни и екологични мероприятия. Страстта му към фотографията му донесе и награда в конкурса-фотоизложба „Еразъм+ със Стопанския факултет на Софийския университет: прозорец към моята Европа“. Негов труд на тема „Поуките за икономиката и образованието от пандемията COVID-19“ бе отличен с грамота за успешно представяне в седемнадесетия конкурс „Млад икономист“ 2021. Сред последните му изяви е и номинацията му в категория Маркетинг, Реклама и PR в конкурса „Talent of the Year“, организиран от To The Top Agency.

В категорията „Стопански науки“ на второ и трето място бяха класирани Димитрина Василева, студент в МП „Бизнес администрация – управление и предприемачество“ и Каролина Върбанова, студент в МП „Приложна иконометрия и икономическо моделиране“ на английски език. Димитрина Василева се представя отлично по учебните дисциплини в магистърската програма, като преди това завършва специалност „Компютърни науки“ във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, където като студентка участва в преподавателски екип и води практикуми по програмиране като хоноруван асистент. В момента е част от екип, отговорен за разработване на софтуер в автомобилната индустрия. Димитрина Василева е в процес на сертифициране като Scrum master.