Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / 120 години катедра „Икономика“ – онлайн семинар, посветен на изследвания на динамиката на сивата икономика в България

   

11.03.2022

 

На 23 март 2022 г. от 18:00 ч. ще се проведе онлайн семинар с дискусия относно динамиката, последиците и разпространението на практики от сивата икономика в България. По време на семинара проф. д-р Стефан Петранов ще се фокусира върху оценките и мащаба на сивата икономика в България и положителните и отрицателните аспекти на това явление в съпоставителен план.

website

Семинарът представя резултатите от изследователския проект „Приложение на монетарния метод за оценка на размера на сивата икономика в България“, реализиран от екип към катедра „Икономика“ на Стопанския факултет с ръководител проф. д-р Стефан Петранов. Модератор на дискусията е доц. д-р Димитър Златинов.

За участие в семинара е необходимо предварително да се регистрирате на следния линк: https://bit.ly/shadow_economy2022

След регистрация ще получите имейл с потвърждение и линк към семинара, както и опция да добавите събитието към вашия Gmail календар.

 

 

___________________________

Катедра "Икономика" на Стопанския факултет е приемник на катедра "Политическа икономия", създадена с решение на Академичния съвет на СУ "Св. Климент Охридски" на 21 октомври 1902 г. С Постановление на Министерския съвет от 1951 г. Стопанският факултет е отделен от Софийския университет. Само катедра "Политическа икономия" остава в рамките на Университета и през 1953 г. е обособена като самостоятелно звено, пряко подчинено на Ректората. Стопанският факултет на Софийския университет е възстановен с решение на Академичния съвет от 16 май 1990 г., с което катедра "Икономика" продължава своята дейност и развитие. През 2022 г. катедрата ще отбележи 120-годишен юбилей със серия от събития, насочени към студентите и докторантите на Стопанския факултет и академичната общност в страната и чужбина.