Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Д-р Георги Ганев от Стопанския факултет е в състава на новия Съвет по икономическите въпроси към Министерския съвет

   

02.06.2021

 

Днес със заповед на министър-председателя на Република България г-н Стефан Янев беше създаден Съвет по икономическите въпроси – консултативния орган към премиера, в който участват: Гълъб Донев, заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика, Атанас Пеканов, заместник министър-председател по управление на европейските средства и Асен Василев, министър на финансите.

ms_1621427045

За участие в съвета е поканен и д-р Георги Ганев от Катедра „Финанси и счетоводство“ в Стопанския факултет. В съвета са поканени и финансистът Красимир Ангарски, доцентът по финанси в УНСС Емил Хърсев и преподавателят в Norwegian Business School Пламен Ненов.

Контролът по изпълнението на дейността на Съвета ще се осъществява лично от министър-председателя Стефан Янев. Основна задача на новоучредения орган ще бъдат обсъждането, разработването и прилагането на иновативни стратегии за решаване на икономическите проблеми у нас.