Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Красимир Живачки, изп. секретар на АТЕБ, в дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“

   

13.05.2021

 

На 12 май гост-лектор в Магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше Красимир Живачки, изп. секретар на Асоциацията на търговците на електроенергия в България (АТЕБ). Темата на лекцията му беше свързана с ролята на секторните асоциации в пазарните реформи, както и с преглед на актуалните предизвикателства в електроенергийния пазар.

KZhivachki

Красимир Живачки е изпълнителен секретар на АТЕБ – асоциация, обединяваща водещи компании в търговията с енергия от България и региона. Към асоциацията се присъединява през 2015 г. Преди това работи по проекти, свързани с енергийната ефективност, устойчивото развитие и възобновяемите енергийни източници. Завършва магистратура „Управление на възобновяеми енергийни източници“ в Университета във Фрайбург, Германия, и бакалавърска степен, свързана с опазване на околната среда, в Софийския университет.