Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Венцислав Топузов от ROITI изнесе лекция за ролята на CIO в търговията с енергийни продукти пред студенти от Стопанския факултет

   

19.03.2021

 

На 17 март гост-лектор в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет беше Венцислав Топузов, експерт по международни пазари на електроенергия и газ, съдружник и главен консултант в ROITI. Темата на лекцията на г-н Топузов беше „Ролята на CIO в търговията с енергийни продукти“.

VTopuzov

Венцислав Топузов е управляващ съдружник и главен консултант в компанията ROITI , която предоставя консултации по внедряване на системи за търговия с електроенергия и риск мениджмънт в някои от най-големите енергийни компании в Европа. Преди това, г-н Топузов е бил консултант, включително във водещата ETRM компания OpenLink Financial . Бил е и част от консултантски екип по преструктуриране на българска електроенергийна компания в първите години след нейната приватизация.

Венцислав Топузов е завършил интегрирани социални науки в Jacobs University of Bremen, където защитава теза на тема „Либерализация на енергийния пазар в България“.