Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Изследване на екип от Стопанския факултет бе представено в семинар на Европейския съвет за външна политика

   

11.03.2021

 

На 10 март по време на онлайн кръгла маса „България и Европейската Зелена сделка“, организирана от Европейския съвет за външна политика (ECFR), ас. Мария Трифонова от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопанския факултет представи резултатите от анализ на публичния дискурс и нагласите на българските граждани към климатичните политики. Изследването е осъществено по международно-финансиран проект на екип от Стопанския факултет.

ECFR

На събитието присъстваха експерти в областта на енергийната ефективност, електромобилността, земеделието, енергетиката, граждански и неправителствени организации, ангажирани с проблемите на климатичните промени, биоразнообразието, рециклирането на материали, както и водещи икономисти.

Стопанският факултет беше представен на кръглата маса също така от декана доц. д-р Атанас Георгиев и от доц. д.ик.н. Антон Герунов от Катедра „Икономика и управление по отрасли“.

Някои акценти от изследването са публикувани тук.