Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Официално откриване на обучението „Защо и как да обновяваме съществуващите жилищни сгради?“, организирано от ЕнЕфект, ЕкоЕнергия и Стопанския факултет

   

22.10.2020

 

На 22 октомври официално стартира съвместният учебен курс на ЕнЕфект, ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, насочен към домоуправители и представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти – „Защо и как да обновяваме съществуващите жилищни сгради?“.

Партньорството на Стопанския факултет е част от инициативите, свързани с магистърските програми „Фасилити мениджмънт“ и „Енергийни пазари и услуги“ на Катедра „Икономика и управление по отрасли“.

FEBA-EnEffect

В официалното откриване се включиха: д-р Драгомир Цанев – изпълнителен директор на ЕнЕфект, инж. Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие, и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет и ръководител на Катедра „Икономика и управление по отрасли“. Първата лекция се проведе с участието на арх. Здравко Генчев и инж. Александър Станков от ЕнЕфект.

Сред темите в обучението са:

1. Ползи и предизвикателства пред обновяването на сградите

2. Какво трябва да знаем за топлоизолацията?

3. Знаем ли всичко за вратите и прозорците?

4. Трябва ли сградите да дишат? Разлика между въздухоплътност и паропропускливост

5. Как да се отопляваме и охлаждаме и как да осигурим подходяща вентилация?

6. Какво трябва да знаем за електричеството и ВЕИ в жилищата?

7. Икономическа ефективност и професионално управление на сградите