Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Стопанският факултет и Европейската инвестиционна банка успешно проведоха серия съвместни гост-лекции

   

04.06.2020

 

 

През летния семестър на тази учебна година Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) успешно проведоха серия гост-лекции в рамките на ново партньорство между двете институции. Модератор на гост-лекциите беше деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев.

 

EIB-WSchmidt

 

Последният лектор от поредицата беше Вернер Шмид, Директор на отдел „Околна среда и устойчиво териториално развитие“ в ЕИБ, който представи на 3 юни темата „EIB, the Bank for Climate Resilience“ пред студенти от Стопанския факултет. Лекцията беше включена и в програмата на магистрите по "Енергийни пазари и услуги" и по "Business Administration" с английски език.

 

Осъществените лекции през тази учебна година са:

 

  • Лиляна Павлова, вицепрезидент на ЕИБ;
  • Илияна Цанова, зам.-управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции;
  • Андреас Бейкос, директор на офиса на Европейската инвестиционна банка в Българи;
  • Христо Стоянов от офиса на Европейския инвестиционен фонд в София;
  • Вернер Шмид, Директор на отдел „Околна среда и устойчиво териториално развитие“ в ЕИБ.

 

Стопанският факултет благодари на групата на ЕИБ и на всички гост-лектори за реализираното партньорство. Гост-лекциите ще продължат и през следващата учебна година.