Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Експресно проучване сред студентите за доверието по време на COVID-19

   

03.04.2020

 

 

През последните няколко седмици всички живеем в постоянно променяща се обстановка и съвместните ни ефективни действия зависят както никога досега от доверието, което сме изградили помежду си.

trust

Забелязахме, че големи групи хора пренебрегват критични здравни указания, защото се съмняват в истинността на наличната информация или защото вярват на фалшиви новини.

В същото време редица учебни заведения и предприятия запълват тази липса с отговорни действия и информация от достоверни източници, включително учени и органи за обществено здраве.

Ето защо Стопанският факултет, фондация Каузи и Junction Bulgaria стартират експресно проучване между българските студенти за доверието по време на COVID-19. Анкетата е анонимна и можете да я достъпите оттук. Резултатите от изследването ще бъдат представени на сайта на Стопанския факултет и разпространени към висшите училища и работодателските организации в България.

Вярваме, че резултатите ще подпомогнат ръководствата на висшите училища и предприятията, в които те работят, да отговорят максимално на нуждите и очакванията на младите хора за справяне с пандемията.

За повече информация: д-р Марина Стефанова, ръководител на екипа