Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Иван Цанков, FCCA, Изп. директор на AES България, с гост-лекция в Стопанския факултет за проектното финансиране, дългосрочните договори и механизмите за капацитет

   

08.12.2019

 

 

На 4 декември гост-лектор в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет беше изпълнителният директор на AES България Иван Цанков, FCCA. Той гостува в дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ с лекция на тема „Проектно финансиране и дългосрочни договори в енергетиката. Механизми за осигуряване на капацитет“.

 

ITzankov

 

По време на лекцията и в дискусията след това г-н Цанков обясни принципите на проектното финансиране и дългосрочните договори, ролята на банките, инвеститорите, изпълнителите и другите лица в процеса на проектно финансиране, както и актуалната тема за гарантиране сигурността на доставките на електроенергия в ЕС.

 

Иван Цанков има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в „Петрол“, както и във водещите консултантски компании Arthur Andersen и Deloitte. Завършил е „Счетоводство“ в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).