Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Раяна Първанова и Александър Йорданов, студенти в Стопанския факултет, спечелиха призове „Спортист на годината“ за 2019 г. на Софийския университет

   

29.11.2019

 

 

Студентите от Стопански факултет – Раяна Първанова и Александър Йорданов, спечелиха приза „Спортист на годината” за 2019 г. на Софийски университет “Св. Климент Охридски” в категория тенис на корт и плажен тенис.

 

sport

 

 

Раяна Първанова е студентка във втори курс, Стопанско управление с немски език. Шампионка единично и вицешампионка отборно на национална универсиада по тенис на корт лято 2019. Първо място двойки жени и първо място смесени двойки на национална универсиада по плажен тенис пролет 2019.

 

Александър Йорданов е студент във втори курс, Стопанско управление с английски език. Шампион единично и вицешампион отборно на национална универсиада по тенис на корт лято 2019. Трето място двойки мъже и трето място смесени двойки на национална универсиада по плажен тенис пролет 2019.

 

Тази година тържеството беше посветено на 90-годишнината от създаването на спорта в Алма матер. Департаментът по спорт отдаде заслуженото на най-добрите студенти-спортисти и треньори, както и на доайените, допринесли за развитието на спорта в Университета.

 

Вижте повече за церемонията и останалите наградени студенти в страницата на Департамента по спорт на СУ „Св. Климент Охридски“.