Начало / Новини / Новини и събития / Посещение на учени от Факултета по химия и фармация в Университета в Кеймбридж, Великобритания в рамките на проекта H2020 Materials Networking

   
Посещение на учени от Факултета по химия и фармация в Университета в Кеймбридж, Великобритания в рамките на проекта H2020 Materials Networking

От 12 до 15 май, 2019 г., членовете на Комитета по управление на проекта H2020 Materials Networking проф. Георги Вайсилов (координатор на проекта), проф. Румен Цеков, проф. Тони Спасов, доц. Росица Николова и доц. Елена Василева, посетиха Университета в Кеймбридж, Великобритания.

Проф. Линдзи Гриър, ръководител на Училището по физически науки и професор по материалознание от Департамента по материалознание и металургия (DMSM) и проф. Васант Кумар, ръководител на групата по химия на материалите, професор по химия на материалите в DMSM и директор на изследванията и преподавател в колежа Тринити хол бяха инициатори и домакини на това посещение, което е част от текущите дейности по проекта H2020 Materials Networking. Членовете на Комитета по управление посетиха Департамента по материалознание и металургия, Департамента по химично инженерство и биотехнология (DCEB), както и Департамента по химия, като част от разширяващото се сътрудничество между Факултета по химия и фармация и Университета в Кеймбридж.

1-kem

Програмата на посещението включваше срещи с професор Пол Мидли, ръководител на Департамента по Материалознание и металургия, д-р Джеймс Келър, ръководител на Департамента по химия, д-р Ага Ивасевич-Убниг, директор „Партньорско развитие” на Център Максуел, Университет в Кеймбридж, както и срещи с изследователи, работещи в различни области на материалознанието като професор Рут Камерън, професор по материалознание и съ-директор на Кеймбриджския център за медицински материали, проф. Зоуи Барбър, професор по материалознание и член на групата Материали за устройства, Проф. Крис Пакард, д-р Катерина Дукати, лектор по наноматериали , DMSM, д-р Джетро Акройд, Група по изчислителна химия, DCEB и др.

Членовете на Комитета по управление обсъдиха с проф. Гриър и проф. Кумар текущите дейности по проекта за изграждане на мрежи за материали, както и приближаващия край на проекта и работата по крайния отчет.

2-kem

Следващото събитие в рамките на календара на проекта Materials Networking е 4-тата Работна среща Advanced Materials, която ще се проведе между 21 и 25 юли, 2019 г. в курорта Св. Константин и Елена, България, и в която ще вземат участие над 70 учени от 4-тe партньорски организации по проекта, а именно Факултетът по химия и фармация, Софийски университет, България (координатор на проекта), Университетът Кеймбридж, Великобритания, Институтът за полимерни изследвания Макс Планк, Майнц, Германия и Химическият факултет на Университета в Барселона.

Повече информация за събитието можете да намерите на уебсайта на проекта.