Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Стопанският факултет е академичен партньор на конференцията “Investum Supersonic”, която ще срещне инвеститори, предприемачи и хора с новаторски идеи в София Тех Парк

   

15.03.2019

 

Investum Supersonic ще срещне инвеститори, предприемачи и хора с новаторски идеи и мислене

 

 

В „София Тех Парк“ се организира конференция Investum Supersonic, посветена на развитието на иновативната екосистема в България. Събитието ще се състои в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния на 25 март 2019 г. от 14.00 ч.

Целта на събитието е да даде възможност за среща и взаимодействие между водещи инвеститори, предприемачи и хора с новаторски идеи и мислене, като по този начин постави основата на платформа за изява, подпомагане и насърчаване на предприемчиви българи с иновативни проекти за продукти или услуги.

По време на форума ще бъде представена новаторската програма на „София Тех Парк“, която ще предоставя широк набор от услуги и възможности за изобретатели, новатори и предприемачи, включително менторство, обучения, работилници и възможност те да презентират своите идеи, концепции и предизвикателства пред висококвалифицирани експерти.

В рамките на събитието водещи инвеститори от страната ще направят преглед на текущия инвестиционен климат в България, както и анализ на стартиращите бизнес проекти, които се търсят за подпомагане и развитие от местните бизнеси.

Благодарение на основните международни лектори - Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev, участниците във форума ще научат как да преодоляват бариерите за финансиране и мащабиране в глобален аспект.

В рамките на събитието ще се проведе и първата среща на Клуба на анонимните иноватори (AI Club). Целта на клуба ще е множество изобретатели и новатори в България да получат видимост и подкрепа, за да преминат със своите идеи на следващо ниво на развитие и да ги превърнат в успешно бизнес начинание. В програмата е включен и демо ден на преакселераторска програма на Gargarage, които са и съорганизатори на събитието заедно с Impact Enterprise.

На конференцията са поканени да участват вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на икономиката Емил Караниколов.

Основни партньори на събитието са Българската стартъп асоциация (BESCO) и Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), а академичен партньор е Стопанският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

Конференцията се провежда с подкрепата на Hyundai, Forton, Sciant и с медийната подкрепа на Economic.bg, Profit.bg и в. „24 часа“.