Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Подписано бе споразумение за сътрудничество между Стопанския факултет и СОРТИС Инвест

   

22.02.2018

 

На 20 февруари 2018 г. на официална церемония бе подписано споразумение за сътрудничество между Стопанския факултет и финансовата и инвестиционна консултантска компания СОРТИС Инвест.

 

SORTIS-SU-FEBA-MoU-Signing2018-1

 

Изпълнителният директор на СОРТИС Груп, г-н Мартин Паев, CFA (алумни на факултета) и деканът на Стопанския факултет, доц. д-р Теодор Седларски се споразумяха двете страни да осъществяват редица съвмести дейности, сред които са осигуряването на технологични възможности за модерно обучение в областта на бизнес оценяването, сливанията, придобиванията, частните дялови инвестиции, както и учредяването на стипендии и стажове за изявени студенти. В споразумението се предвижда още интегриране на реални казуси в процеса на преподаване, както и провеждане на съвместни инициативи с образователен и научно-приложен характер.

 

Видео от подписването:

 

Стопанският факултет и СОРТИС Груп ще работят заедно в подкрепа на кариерното развитие на студентите, обучаващи се в областта на корпоративните финанси, инвестициите, бизнес оценяването и финансовия мениджмънт.

 

 

SORTIS-SU-FEBA-MoU-Signing2018-2

На церемонията присъстваха и ръководителят на катедра Финанси и счетоводство към Стопанския факултет и ръководител на магистърската програма "Финансов мениджмънт", доц. д-р Марселен Йовоган, и г-н Людмил Гърков, Управляващ директор на СОРТИС Инвест.