Начало / Новини / Новини и събития / Университетската ботаническа градина в Балчик представя изложбата „Добруджа 1940“

   
Университетската ботаническа градина в Балчик представя изложбата „Добруджа 1940“

В Университетската ботаническа градина в Балчик бе открита изложбата „Добруджа 1940“. Сбирката от фотоси бе предоставена от Регионалния исторически музей – Добрич и е посветена на 77-годишнината от връщането на Южна Добруджа в пределите на България. Изложбата може да бъде разгледана до 27 септември 2017 г. в Експозиционната оранжерия на Университетската ботаническа градина – Балчик.

В изложбата са включени копия на документи, свързани с подписването на Крайовския договор на 7 септември 1940 г. На 18 табла са проследени историческите събитията от работата на българската делегация в гр. Крайова по време на преговорите по подписването на историческия договор, както и пътят на българската армия, посрещането й в по-големите български градове – Тутракан и Балчик - 21 септември, Каварна и Добрич – 25 септември и Силистра – 1 октомври 1940 г.

1

Изложбата беше официално открита от председателя на Общинския съвет в Балчик г-н Илиян Станоев и от г-н Дарин Канавров, представител на Историческия музей в Балчик.

2