Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет организира Десети международен турнир по плажен волейбол

   
Софийският университет организира Десети международен турнир по плажен волейбол

От 2 до 6 септември 2017 г. на централния плаж в Лозенец се проведе най-мащабният у нас Десети международен турнир по плажен волейбол. Юбилейното събитие се организира от Департамента по спорт и Волейболния клуб на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

По традиция шампионатът се проведе под патронажа на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и с любезното съдействие на концесионера на плажа Сава Чоролеев, компания "Биг стар трейд" и неговите сътрудници.

На тържественото откриване директорът на Департамента по спорт проф. Анжелина Янева, приветства участниците и изрази своето задоволство, че с всяка изминала година броят им се увеличава.

Тази година в състезанията се включиха 32 мъжки и 16 женски двойки от България, Македония, Румъния, Ливан, Дубай и Ангола, както и млади волейболни надежди – юноши и девойки от България, които показаха завидни и атрактивни умения.

Освен технически и тактически умения състезателите показаха спортен хъс и воля за победа. Мачовете бяха оспорвани и атрактивни, а участниците – мотивирани. Публиката бе ентусиазирана, както от волейболните срещи, така и от различните игри, чрез които печелеха награди от спонсорите.

Призовете „Най-добър играч“ при жените и при мъжете спечелиха състезателите на Икономическия университет във Варна.

Международният турнир приключи с конкурс „Мис и Мистър Лозенец“. Победителите бяха удостоени с награди от спонсорите. Спонсори на турнира бяха: PIRIN SPRING - OSHEE; АLPEN PHARMA; ABO PHARMА; Novoferm – Балкан ЕООД; POBEDA; Департамент по спорт на Софийския университет.

sp2