Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати за магистърските програми в Софийския университет

   
Ден на отворените врати за магистърските програми в Софийския университет

Ден на отворените врати за магистърските програми в Софийския университет започна в Ректората на най-старото българско висше училище. В рамките на информационния ден университетски преподаватели и студенти ще отговарят на въпроси за магистратурите, които предлага Алма матер. Инициативата е на Факултета по класически и нови филологии.

На откриването присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова, деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. Мадлен Данова, деканът на Богословския факултет проф. Александър Омарчевски, деканът на Факултета по славянски филологии доц. Д-р Бойко Пенчев, преподаватели от различни факултети на Университета и студенти.

Проф. Божанкова приветства присъстващите и благодари на Факултета по класически филологии, които за поредна година организират тази среща между преподаватели и бъдещи студенти-магистранти на Алма матер. Тя изрази надеждата си през щандовете, разположени в Централното фоайе и във фоайето пред Аулата да минат много бъдещи и настоящи студенти, както и хора, отдавна завършили бакалавърската си степен, но които точно днес ще изберат ново поприще за себе си и ще продължат квалификацията си.

1-a

Проф. Мадлен Данова изрази благодарността си към проф. Милена Попова, заместник-декан на Факултета по класически и нови филологии, която е главен организатор на кампанията и на всички, които направиха възможен Деня на отворените врати. Тя изрази надеждата си много млади хора да намерят своята магистърска програма и пожела успешна учебна година.

3
6
5