Начало / Новини / Новини и събития / Победители в конкурса за проектиране на парковото пространство зад Стопанския факултет на Алма матер

   
Победители в конкурса за проектиране на парковото пространство зад Стопанския факултет на Алма матер

На тържествена церемония в Paradise Sofia Event Center бяха наградени победителите в конкурса „Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Конкурсът бе организиран от „Академия Градът“.

На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски, заместник-кметът на Столичната община по екологията Йоана Христова, председателят на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет Севдалина Василева и гости.

Целта на конкурса „Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е набиране на паркоустройствени идейни проекти за зелената площ зад сградата на Стопанския факултет. Предложените проекти трябва да дадат отговори на проблемите на мястото, да свържат сградите със зелените площи, да изпълнят с живот празните в момента пространства и да използват стратегическaтa позиция на терена, като създадат възможност за контакт между заобикалящите го институции.

1

Първото място е за идейното решение на София Стоянова. Наградата връчи Йоана Христова, зам.-кмет на Столичната община по екологията

Първо място спечели проект 100, идейно проектно решение на София Стоянова от Гринуичкия университет, Великобритания. На второ място журито постави проект 92, "Геометричен стил" на Златина Христова и Паола Станева от Лесотехническия университет в София, а трета награда получи проект 90, "Проектиране на паркова среда" на Глория Бутева от Лесотехническия университет.

2

Доц. Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет, връчва втората награда на Златина Христова и Паола Станева

3

Председателят на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет г-жа Севдалина Василева връчва третата награда на Глория Бутева

Предстои проектът за паркоустрояване да бъде одобрен от Столична община и да бъдат събрани средства за реализацията му с водещата роля на Сдружението на завършилите Стопанския факултет.

4

Всички подадени проекти могат да бъдат разгледани на страницата на „Академия Градът“. Таблата, които представят проектите на победителите, са изложени на партера в сградата на Стопанския факултет на Софийския университет.

Репортаж на БНТ за конкурса на „Академия Градът“.