Начало / Новини / Новини и събития / XIV Научна конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти във ФКНФ

   
XIV  Научна конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти във ФКНФ

В Ректората на Софийския университет се проведе традиционната конференция на нехабилитираните преподаватели във Факултета по класически и нови филологии. В четиринадесетото издание на научния форум взеха участие 45 млади изследователи. На официалното откриване присъстваха представители на деканското ръководство на факултета, преподаватели, студенти и гости.

В своето слово деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Мадлен Данова отбеляза, че това е един от факултетите, който може да се похвали с голямо количество млади учени и докторанти. За деканското ръководство е изключително важно, че факултетът се развива успешно във всички филологически области, отбеляза тя и добави, че за това свидетелства богатата програма на конференцията, разпределена в следните секции: езикознание, литературознание, език и култура, методика на чуждоезиковото обучение.

1

„Бих искала да насърча колегите, които са заявили участие в конференцията, да продължат да работят в областта, която са избрали, тъй като те са нашето бъдеще“, заяви проф. д-р Мадлен Данова. Тя благодари на организаторите на четиринадесетата научна конференция на нехабилитираните преподаватели и докторанти, които са направили възможно провеждането на този сериозен научен форум с толкова много участници.

2

По думите на проф. Данова, факултетът продължава да бъде водещ във филологическите изследвания. „Вярвам, че това е свързано с взискателност на всеки един от колегите към това, което прави, а деканското ръководство ще продължи да създава условия за това развитие“, заяви деканът и подчерта, че този форум е мястото, където всеки може да провери накъде върви, да сравни и да свери часовника си с колегите си, които работят в сходни области и сходни проекти.

Проф. Мадлен Данова пожела успех на всички и изрази надеждата, че до края на 2017 година ще бъде представен и сборникът със статиите от конференцията.