Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Вашето бъдеще в нашия университет”

   
„Вашето бъдеще в нашия университет”

Под този надслов протече първата от поредицата запланувани срещи на настоящите студенти с желаещите да станат такива в Алма матер

За първи път тази година студентите и Студентският съвет решиха да се включат активно в кандидат-студентската кампания на Софийския университет. Те се ангажираха да осъществят срещи с бъдещите си колеги в София и 28 български административни центрове и по неформален, дружески начин да бъдат от полза на кандидат-студентите в предоставянето им на нужната информация, да им помогнат при избора на специалност, да споделят с тях натрупания си личен студентски опит през годините.

Идеята е свежа и нестандартна и бе приета добре от ръководството на Алма матер. При първата среща на 16 март, в Аулата на СУ проф. Иван Илчев – ректор на СУ сподели, че отдавна е жадувал да чуе подобна оригинална идея от страна на своите студенти, хора на които ще се падне нелеката съдба да работят за по-доброто европейско бъдеще на страната ни. „Добрата стока – сама се хвали” – каза той и призова да има повече реални дела отколкото думи.