Начало / Новини / Новини и събития / За четвърта поредна година отбор на Юридическия факултет на Софийския университет печели първото място на Междууниверситетското състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право

   
За четвърта поредна година отбор на Юридическия факултет на Софийския университет печели първото място на Междууниверситетското състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право

На 23.04.2016 г. в гр. Бургас се проведе Шестото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, организирано от Центъра по юридически науки на Бургаския свободен университет.

В състезанието взеха участие 63-ма студенти по право, сформирани в 16 отбора - представители на осем от деветте юридически факултета в страната: три отбора от Бургаския свободен университет, по два отбора от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Русенския университет "Ангел Кънчев", Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Югозападния университет "Неофит Рилски" и един отбор от Университета за национално и световно стопанство.

Съгласно жребий, проведен в деня на състезанието, бе определено кои отбори ще се изправят един срещу друг и каква процесуална роля ще заемат. Участниците разполагаха с един астрономически час, в рамките на който да се справят с казус, поставящ проблеми в областта на гражданското право. Надпреварата се проведе на два етапа, като във втория тур продължиха шест отбора.

Научното жури, което оценяваше представянето на студентите, бе съставено от представители на академичната общност от осемте юридически факултета, чиито възпитаници премериха знания и умения в борбата за първото място.

1

Първо място в Шестото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право зае отборът на Софийския университет в състав: Диана Иванова Асеникова - V курс, Янка Любомирова Георгиева - V курс, Божидар Бочев Пуков - IV курс, Ивайло Валентинов Икономов - IV курс.

Победителите получиха грамоти и книги, връчени лично от зам. - декана на Центъра по юридически науки към Бургаския свободен университет проф. д-р Силви Чернев.