Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация доц. д-р Теодора Петрова беше избрана за втори мандат

   
Деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация доц. д-р Теодора Петрова беше избрана за втори мандат

На общо събрание, проведено на 27 октомври 2015 г., деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Теодора Петрова беше избрана за втори мандат.

Първоначално кандидатурите за поста бяха две – на проф. д-р Тотка Монова и на доц. д-р Теодора Петрова. При второто гласуване кандидатурата е една и доц. Петрова беше преизбрана с 23 гласа „за“.

Доц. Теодора Петрова е възпитаник на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ. Завършила е журналистика. Има дългогодишен стаж в БНТ 1984-1996 г. Автор и редактор на предавания, документални поредици, популярни забавни програми, някои от които имат международни награди на световни фестивали. През този период е била хоноруван преподавател във ФЖМК и е водела практически упражнения.

Doc. Petrova-1

От 1994 г. е доктор по философия на ВАК. От 1996 г. е щатен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Била е два мандата зам.-декан по учебната дейност и един мандат декан на факултета.

Курсовете, които води, са в областта на телевизионната журналистика, новите медии и комуникациите. Има публикации у нас и в чужбина. Била е на специализации и е чела лекции във Великобритания, Ирландия, Германия, Белгия и други европейски страни.

Ръководител и рецензент е на дипломни работи и докторски дисертации, рецензент в докторски и професорски конкурси. Има защитени шестима докторанти. Член е на СБЖ, била е член на ОС на БНР, била е член на Комисията по етика в печатните медии, участвала е като член на работни групи и като експерт в международни проекти. 12 години е била представител на България в работни групи на СЕ- Страсбург.