Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ректорското ръководство на СУ се срещна с делегация от германския Бундестаг и Техническия университет в Берлин

   
Ректорското ръководство на СУ се срещна с делегация от германския Бундестаг и Техническия университет в Берлин

Делегацията бе водена от Щефен-Клаудио Леме, депутат от германския Бундестаг, придружаван от Петра Шуберт, съветник на президента на Техническия университет – Берлин и Волфганг Мюлер, служител към омбудсмана по военните въпроси на германския Бундестаг. Делегацията бе съпровождана от Маркус Хаас, ръководител на отдел „Култура и връзки с медиите” към посолството на Германия в София.

Основната цел на делегацията бе да проведе интервюта с българските кандидати за участие в програмата за стаж в Бундестага и да представи програмата „Международна парламентарна стипендия” (IPS) на студентите на Софийския университет в качеството му на най-голям и елитен университет в България.

2

Ректорът на СУ приветства делегацията и представи накратко историята на най-стария и авторитетен университет у нас, който според Рейтинговата система на висшите училища в България е на първо място в 22 от 22 направления, в които обучава студенти, сред държавните университети в страната. Проф. Илчев обърна внимание, че СУ е единственият български университет, който заема между 500 и 700 място в авторитетни международни рейтингови класации. Ректорът отбеляза възможностите, които СУ предоставя за обучение на чуждестранни студенти и програмите за международна мобилност.

След срещата Щефен-Клаудио Леме представи пред студенти на СУ програмата „Международна парламентарна стипендия” на Бундестага.

Повече информация за програмата можете да намерите в интернет на адрес: www.bundestag.de/ips

3