Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Делегация от Департамента по спорт на СУ гостува на университета „Гоце Делчев“ в Щип

   
Делегация от Департамента по спорт на СУ гостува на университета „Гоце Делчев“ в Щип

Волейболните отбори (мъже и жени) на Софийския университет „Св. Климент Охридски” гостуваха на Университета „Гоце Делчев” гр. Щип, Република Македония. Те бяха там по официална покана на проф. д-р Емилия Яневик, председател на Университетския спортен център на Университета „Гоце Делчев“ и доц. д-р Кирил Барбареев, ръководител на центъра.

По време на 3-дневното си посещение българската делегация бе запозната с кампусите на Висшето училище по различните факултети, спортните съоръжения, кинезитерапевтичния център, Ректората. Изиграни бяха две приятелски срещи между представителните отбори по волейбол на двете висши училища. Мачовете бяха част от патронния празник на университета „Гоце Делчев“.

1

В чест на дните на патронния празник на университета ръководителят на българската делегацията проф. д-р Анжелина Янева, директор на Департамента по спорт към СУ „Св. Кл. Охридски”, поднесе поздравителен адрес на университета в Щип. В него тя заяви: „Радвам се, че имаме възможността да си сътрудничим с един толкова млад, но амбициозен и вече постигащ своите успехи университет, с който ни свързват не само добросъседските отношения, а също успешно и ползотворно сътрудничество в областта на спорта“. Проф. Янева изрази убеждението си, че двата университета ще работят в бъдеще по съвместни проекти и ще си сътрудничат, обединени от общата идея да подготвят младите хора за живот с високо качество, ерудиция и професионализъм.

3

Сред представителите на българската група бяха доц. д-р Георги Игнатов, гл. ас. д-р Евгени Йорданов, гл. ас. Петър Колев, треньор на мьжкия отбор и ас. Мина Антонова, треньор на женския отбор по волейбол, както и състезателите от отборите – мъже и жени.

Представителите на двата университета обсъдиха бъдещи съвместни прояви.

2
123-1