Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първа среща на завършили магистри и докторанти по енергетика, ютилити услуги, фасилити мениджмънт и логистика - 25 февруари 2015

   

26.02.2015

 

На 25 февруари в клуб Timeless се проведе първата неформална среща на завършилите магистри от специалност Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги (със специализации по „Енергийни пазари и услуги“, „Фасилити мениджмънт“ и „Логистика“) и на техни колеги и докторанти от Стопанския факултет, работещи в тези отрасли.

Срещата събра над 50 „алумни“ от една от най-търсените икономически специалности в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през последните няколко години. За 10-годишната история на магистърската програма, завършилите магистри са над 150, като над 90% от тях се реализират по специалността си и работят в един от най-високо платените отрасли на България. Сред тях има редица представители на висшия и среден мениджмънт на големи предприятия в тези сектори на икономиката, както и ръководители от държавната и местната администрация.

 

Energy-Аlumni-2015

 

Според предварително проведена онлайн анкета сред 55 представители на групата, голяма част от този алумни клуб „по интереси“ би участвала в инициативи като гост-лекции, тематични дискусии, научно-приложни проекти и срещи за обмяна на контакти, а темите от интерес включват Либерализация на електроенергийния пазар, Програми и проекти за енергийна ефективност, ВЕИ, Логистика и вериги за доставка, ВиК, Фасилити мениджмънт, Развитие на пазара за природен газ и др.Инициативата ще запази неформалния си характер, а срещите ще се провеждат поне веднъж на 2 месеца. Междувременно ще се събират идеи и за други дейности на клуба.

Организатор на събирането беше ас. Атанас Георгиев, секретар на магистърската програма и представител на нейния първи випуск. Ако сте пропуснали срещата и искате да участвате в следващи срещи и дейности, може да се свържете с него на email: ageorgiev@feb.uni-sofia.bg