Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Среща на зам.-декана доц. Теодор Седларски с проф. Майкъл Портър в Harvard Business School и участие в Microeconomics of Competitiveness Faculty Workshop, 8-10 декември 2014

   

13.12.2014

 

От 8 до 10 декември 2014 г. заместник деканът по учебната и международната дейност на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски посети Факултета по бизнес (Harvard Business School, HBS) към Харвардския университет, САЩ, където участва в Microeconomics of Competitiveness Faculty Workshop, организиран от HBS и Института за стратегии и конкурентоспособност (Institute for Strategy and Competitiveness), ръководен от проф. Майкъл Портър.

 

Тридневното събитие е насочено към усъвършенстване на методите на преподаване на развития от проф. Портър курс "Микроикономика на конкурентоспособността" (Microeconomics of Competitiveness) в мрежата от афилирани университети по света, предлагащи курса на своите студенти. То включва лекции и дискусии с проф. Майкъл Портър и други преподаватели в Harvard Business School, сред които Хиротака Такеучи, Уилис Емънс, Хорхе Рамирес-Валехо, Кристиан Кетелс и др., наред с представители на държавното управление и едрия бизнес на страни от международната университетска мрежа.

 

 

В качеството си на академичен директор на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилиран с Института за стратегии и конкурентоспособност, доц. Седларски се срещна с проф. Портър и д-р Кристан Кетелс (управляващ сътрудник на института). На срещата накратко бяха представени постиженията на българския Център за икономически стратегии и конкурентоспособност в няколкото години от създаването му и израстването до високи позиции на част от завършилите курсовете Microeconomics of Competitiveness и Raising a Nation, предлагани в рамките на магистърските програми на Стопанския факултет.