Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Още един преподавател в Стопанския факултет е зам.-министър: Ирена Младенова ще отговаря за европейските програми, инвестициите и предприемачеството в МИЕТ

   

24.03.2013

Още един преподавател в Стопанския факултет е зам.-министър: Ирена Младенова ще отговаря за европейските програми, инвестициите и предприемачеството в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

 

© Снимка: DarikFinance.bg

 

Ирена Младенова е част от административния екип на президента Росен Плевнелиев. Преди да се присъедини към него тя е работила в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, така че тя не е непозната за ведомството. Учила е в Софийския университет, където има магистратура по Мениджмънт, след което придобива още една диплома по Банки и финанси. Младенова защитава и докторска дисертация по мениджмънт в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

 

„Ще направим всичко възможно да ускорим изплащането на средства по оперативна програма „Конкурентоспособност“ и по този начин да подпомогнем фирмите. Предстои ни работа и за популяризирането на вече отворени схеми, насочени към бизнеса", каза още Младенова.

 

Тя допълни, че една от схемите предвижда кредитиране с преференциални лихви на малките и средните предприятия с повече от 700 милиона лева, която се реализира по инициативата Джереми. Втората схема е насочена към подпомагане на фирмите в областта на енергийната ефективност. По нея общото финансиране е на стойност 300 милиона лева, като при необходимост фирмите имат възможност да използват кредитен ресурс, предоставен от ЕБВР за съфинансиране, посочи зам. министър Младенова. Като една от основните си задачи тя открои и подготовката за европейско финансиране на българския бизнес през следващия програмен период.

 

Източник: DarikFinance.bg