Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Работно посещение на зам.-декана по международната дейност в Кьолнския университет

   

29.07.2012

 

Завърши работното посещение на проф. Г. Чобанов и зам.-декана по учебната и международната дейност доц. Т. Седларски в Кьолнския университет в рамките на академичния обмен по договора за сътрудничество със СУ "Св. Климент Охридски".

 

На проведените многобройни срещи (вж. част от тях) беше разширен кръгът от преподаватели, участващи като гост-лектори в немската програма по Стопанско управление. Договорено беше институционалното укрепване на сътрудничеството с Факултета по стопански и социални науки в Кьолн с активната подкрепа на зам.-декана проф. Ф. Шулц-Нийсвандт и факултетния Център за международни отношения под ръководоството на г-н К. Зоненшейн.

 

Решени бяха организационни въпроси относно 15-тата годишна международна конференция на Стопанския факултет, която за пореден път ще се проведе в партньорство с Университета в Кьолн на 12 и 13 октомври 2012 г. в Ректората на СУ "Климент Охридски", както и бе обсъдена дейността на редакционната колегия, оценяваща научните доклади, отпечатвани в специална поредица на престижното издателство Peter Lang Verlag.

 

Придвижена беше подготовката за основаването на международния форум за устойчиво общество CLUB OF SOPHIA с водещо участие на Стопанския факултет, което ще съвпадне с първия ден на годишната конференция.