Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Седмица на професията „икономист“, организиранa от Кариерния център и катедра „Икономика“, започна в Стопанския факултет

   

26.03.2024

 

На 25 март 2024 г. в Стопанския факултет започна седмица, посветена на професията „икономист“. Събитието се организира от Кариерния център към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и катедра „Икономика“. То беше открито от доц. д-р Соня Георгиева, ръководител на френската програма на факултета, която приветства участниците с добре дошли. В откриването се включи и проф. д-р Елеонора Станчева-Тодорова, оперативен директор на Кариерния център. Модератор на събитието беше докторант Веселина Шаламанова.

Снимка 1

Събитието продължи с кариерно ориентиране от Надя Стоянова и Мария Илиева от сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет. Студентите получиха ценни съвети за намирането на най-подходящото за тях работно място.

Снимка 2 (1)

В сесията „Лице в лице – среща с работодателите“, студенти от първи и трети курс от спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Бизнес администрация“ обсъдиха отворените работни позиции и стажантски програми с представители от Националната агенция за приходите, Българска народна банка, Агенция „Митници“, Министерство на финансите, „УниКредит Булбанк“ АД, „ОББ“ АД и ЗД „ДЗИ“.

Работодатели

Денят продължи с дискусия върху постиженията и предизвикателствата пред Националната агенция за приходите. Николай Мишовски, главен секретар на Агенцията, запозна студентите със спецификата на работа на служителите от различните ѝ структури, възможностите за кариерно израстване и социалните придобивки, както и с предлаганите стажове. Лекторът акцентира върху процеса на трансформация, който превръща институцията в конкурентоспособен на бизнеса работодател.

НАП

Успоредно се проведе и среща с ученици от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, на която доц. д-р Соня Георгиева и ас. Лидия Кабатлийска-Андонова представиха Стопанския факултет и програмите с обучение на френски език, спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Бизнес администрация“.

Ученици

Участниците в събитието имаха възможност да споделят своите впечатления от деня на неформален обяд, осигурен от Стопанския факултет.

Screenshot 2024-03-26 180204