Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. Иван Ангелов проведе преподавателска мобилност по програма „Еразъм+“ в UVSQ, Paris-Saclay, Франция

   

09.06.2023

 

В периода 27.05.2023 г. - 04.06.2023 г. доц. д-р Иван Ангелов проведе преподавателска мобилност по програма „Еразъм+“ в UVSQ, Paris-Saclay, Франция.

По време на визита си, доц. Ангелов изнесе лекции по „Стратегическо управление и лидерство“ и проведе срещи с проф. Стела Райчева, дългогодишен преподавател в UVSQ с цел задълбочаването международното партньорство със Стопанския фалултет.

Logo-UVSQ-RF3

 

Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, UVSQ е френски държавен университет, създаден през 1991 гoд. Състои се от осем отделни кампуса, които са разположени основно в градовете Версай, Сен-Куентин-ан-Ивелин, Мантес-ан-Ивелин и Велизи-Вилакубле/Рамбуйе.

Висшето училище е един от петте университета на Версайската академия. В него се обучават 19 000 студенти, персоналът му наброява 752 души, а преподавателите и изследователите са 1389. Допълнително, още 285 души са външни преподаватели в учебното заведение.

В университета се преподават курсове в областта на природните, социалните, политическите науки, инженерството, технологиите и медицината. Той предлага и интердисциплинарни курсове, обхващащи връзките между икономиката, етиката, природната среда и устойчивото развитие. Научноизследователската дейност в университета се извършва в 35 лаборатории. Дванадесет от тях са свързани с Френския национален център за научни изследвания.