Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет участва в първото издание на LEAP – програма за лидерство в Бостън, САЩ

   

17.05.2023

 

Деканът на Стопанския факултет – доц. д-р Атанас Георгиев, бе един от 15-те избрани участници за първото издание на Leadership Education in America Program (LEAP) – инициатива на Фондация „Америка за България“, в която участниците учат как да опознаят себе си като лидери, да работят заедно с общности и да намерят поддръжници за своите каузи, както и много други интересни теми.

snimka-1

Лидерската програма в Америка (LEAP) беше проведена между 22 април и 8 май в Бостън и Ню Йорк в САЩ и предостави практически опит за българи от публичния, частния и неправителствения сектор, които имат идеи и решимост да подобрят общностите, в които живеят. За първото издание кандидатстваха над 400 участници.

Освен богатата обучителна програма по лидерство и предприемачество, проведена в Бабсън Колидж (класиран на първо място в САЩ в класацията за обучения по предприемачество), участниците работиха по групи по измислянето на иновативни авторски проекти, които биха реализирали в България. Темите, към които се насочиха, бяха разнообразни – от обучения и технологии за образование, вкл. за уязвими групи, през нуждата от по-здравословен начин на живот при младите, до иновативни начини за преподаване във висшето образование чрез споделяне на международен опит, и други.

snimka2

В края на програмата участниците получиха своите сертификати от Виолета Недева (координатор на програмата от страна на Фондация „Америка за България“), проф. Ким Сойер (директор за програмата от страна на Бабсън Колидж) и от Гари МакДугъл, почетен съпредседател на Фондация „Америка за България“ и съпредседател на Съвета на директорите на Фондацията от нейното основаване до 2015 г.

Програмата е предназначена за участници на възраст до 40 години, които имат поне 5 години професионален опит и трябва да отговарят и на останалите критерии за класиране. Повече за първото издание можете да прочетете тук.