Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Посещение на представители на Стопанския факултет в Университета Лил, Франция

   

06.05.2023

 

В периода 24-28 април 2023 г. доц. д-р Димитър Златинов, замeстник-декан „Учебна дейност“, доц. д-р Соня Георгиева, ръководител на френската програма по икономика и управление, и Боряна Райнова, инспектор „Международна дейност“, проведоха мобилност по програма „Еразъм+“ в Университета в Лил.

 

Ден на отворените врати (1)

По време на посещението бяха проведени работни срещи с представители на деканското ръководство на Факултета по икономически и социални науки, преподаватели и административни служители в Университета Лил. С френските колеги бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двата университета в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ и разширяването му в ОНС „доктор“, както и провеждането на общи курсове, включващи мобилност с други университети. Фокусът на дискусиите беше насочен към развиване на партньорството в областта на научните изследвания по икономика и управление, развитието на академичния и административния състав, двойното дипломиране на българските и на френските студенти и др.

Френската програма по икономика и управление е създадена през 1995 г. в Стопанския факултет с подкрепата на Френския институт при Френското посолство в България. Водещ партньор по нея е Университета Лил, който предоставя на българските студенти възможност за получаване на двойна диплома, докато са студенти в ОКС „бакалавър“ в Стопанския факултет. До момента над 250 студенти са получили диплома Лисанс. В началото на април 2023 г. представители на университета в Лил посетиха Стопанския факултет и бяха проведени срещи с деканското ръководство, преподавателите, студентите, както и кандидат-студенти от водещи училища с изучаване на френски език.