Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / На 27.04.2023 г. Стопанският факултет проведе конкурс по „Счетоводство” в рамките на XXVI Панаир на учебните предприятия „Млад преприемач” ТФ ФЕСТ 2023 г.

   

04.05.2023

 

На 27.04.2023 г. Стопанският факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проведе конкурс по „Счетоводство” в рамките на XXVI Панаир на учебните предприятия „Млад преприемач” ТФ ФЕСТ 2023 г. Участие в конкурса взеха най-изявените ученици от професионалните икономически и търговски гимназии в България, които бяха наградени с грамоти за призовите места.

Untitled design (3)

Казусът е разработен от преподаватели от катедра „Финанси и счетоводство” – доц. д-р Е. Станчева и гл. ас. д-р Н. Кацарски. В рамките на конкурса бе представен Стопанския факултет, възможностите за кандидатстване по специалности, както и бъдещото кариерно развитие на потенциалните студенти. Към наградите се включва възможността да се посети факултета, участие в лекции, предвидени са още допълнителни изненади.

Настоящият конкурс е първият по рода си организиран от Стопанският факултет, с което се поставя началото на едно ползотворно партньорство с Центъра на учебно-тренировъчните фирми и неговия директор – Дария Маврудиева. Учениците бяха поздравени за призовите места от доц. д-р Боряна Богданова – зам.-декан, отговарящ за „Партньорства с бизнеса и общност на завършилите студенти” и доц. д-р Е. Станчева – ръководител на МП „Счетоводство и одит”.