Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / В Стопанския факултет се проведе кариерна работилница за ученици на 1. Английска езикова гимназия в гр. София

   

28.03.2023

 

В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе кариерна работилница за ученици на Първа английска езикова гимназия в София. Събитието е организирано от Кариерния център на факултета в сътрудничество с ученическия съвет на гимназията.

20230327_115414

Събитието бе открито от декана на Стопанския факултет – доц. д-р Атанас Георгиев. Доц. Георгиев поздрави учениците и поговори с тях за кариерните пътеки, които предлага факултетът в сътрудничество с редица водещи в страната работодатели. Той подчерта ролята на информирания избор и завърши с пожелания за образователни и творчески успехи. Приветствие към учениците отправи още доц. д-р Боряна Богданова – зам.-декан на факултета, която поговори с учениците за себепознанието като ключ към успешната реализация.

След края на официалната част, сектор „Кариерно развитие“ на СУ „Св. Климент Охридски“ осигури професионално кариерно ориентиране на учениците и предостави възможност за записване на индивидуални часове за последващи кариерни консултации и събития.

В последната част на събитието учениците се разделиха на групи и в рамките на поредица от кратки фокус-срещи с представители на бизнеса обсъдиха предимствата и предизвикателствата на различни кариерни пътеки в областта на икономиката, финансите и управлението. Компаниите – партньори на Стопанския факултет, които взеха участие в кариерната работилница, са „КПМГ България“, Experian Bulgaria, „Карол Капитал Мениджмънт“ и американската компания MarketStar.

Всички снимки от събитието може да разгледате тук.