Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Фондът на фондовете в търсене на млади предприемачи из страната: коментар на Дочка Василева в БНР

   

14.02.2023

 

Фондът на фондовете започва набирането на кандидатури на младежи по проект за насърчаване на младежкото предприемачество. „Ще бъдат обхванати младежи от 10 града. Началото е в Пловдив, а във Варна семинарът ще бъде в края на юни“, каза за Радио Варна Дочка Василева, и.д. директор управление „Проектна информация и финансиране“ към фонда.

9c3fb81db0a245321d257c463cd027b6

Партньори на ФнФ по проекта са сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР) и Софийският университет. „Търсим млади таланти с предприемачески потенциал на възраст между 15 и 30 години, за да се включат в проекта „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран по програма „Еразъм+“ на ЕС“, посочи Василева.

Основната цел на проекта е да стимулира партньорството между младите предприемачи в страната и представители на местната администрация, бизнеса и образователните институции чрез серия от семинари и интерактивни методи на обучение, практически обмен на знания, умения и идеи. Предвиждат се симулации под формата на ролеви игри за създаване на стартъпи. По този начин ще се надградят знанията и уменията на младите хора, свързани с генериране на иновативни идеи, бизнес планиране, предприемачески умения, създаване и финансиране на стартъп начинания, представяне пред инвеститори и др.

Цялото интервю можете да чуете тук.