Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Животът в Стопански: Интервю на доц. д-р Боряна Богданова

   

09.12.2022

 

В празничния студентски ден – 8 декември – зам.-деканът на Стопански факултет доц. д-р Боряна Богданова, заедно с Кирил Спиридонов и Виктория Бъзинска, дадоха интервю за БНР, в което описаха живота в Стопански факултет. Учебна програма по висок западен стандарт, преподаване на чужд език и страхотна атмосфера, която предразполага към създаването на трайни във времето приятелства, са само някои от характеристиките на обучението във Факултета.

„Завършила съм Стопанския факултет през 2006 г. Студентските ми години бяха един от най-прекрасните периоди в живота ми. Период на интензивно учене, но и на създаване на прекрасни приятелства, които и до днес отварят врати. В студентските ми години са положени прекрасни основи на мрежа от контакти, които и до ден днешен подкрепят Факултета в развитието му“, разказва доц. Богданова в предаването „Нашият ден“.

2e9a2d6e6415f0b255bb9f1bae6183a9

Студентката Виктория Бъзинска уточни, че в семейството ѝ няма друг, освен нея, с уклон към икономиката, и въпреки това тя е решила да поеме по професионалния път в тази изключително динамична сфера. В интервюто взе участие и Кирил Спиридонов, вече дипломиран студент от Стопанския факултет, който споделя повече за изкуствения интелект, който също е акцент в образованието във Факултета, благодарение на наличието на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“: „Работата на изкуствения интелект е да прави нещата по-добре от хората. В момента има нашумяла тенденция към изкуството, където изкуственият интелект рисува по-бързо от човека и прави по-хубави картини. Артистите използват изкуствения интелект, за да направят още по-добри неща. Това показва, че той ще може да подобри човешката ефективност, но не бих казал, че ще я замени“.

Цялото интервю можете да чуете тук.