Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Д-р Румяна Грозева представи регионалните аспекти на нисковъглеродния преход за студентите по „Енергийни пазари и услуги“

   

05.12.2022

 

Д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора, гостува на 1-ви декември на магистрите от програмата „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет. Хибридната гост-лекция се проведе в рамките на модула, свързан с глобалните цели за устойчиво развитие, преговорния процес в рамките на COP27 и предизвикателствата за регионите в преход.

RumyanaGrozeva

Д-р Грозева представи темата „Справедлив преход за въглищните региони – по примера на Стара Загора“. Тя разказа от първо лице за икономическите процеси в региона на Стара Загора, за предизвикателствата на енергийния преход от регионална гледна точка, както и за най-новите нисковъглеродни проекти, които предстои да се реализират около комплекса „Марица Изток“.