Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Взаимодействието на бизнеса и академичното образование. Съвместна инициатива на СУ, АТК и НБУ: коментар на доц. д-р Боряна Богданова

   

03.11.2022

 

Доц. д-р Боряна Богданова, преподавател в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководител на Кариерния център към Факултета, участва в разговор с други експерти в Радио София по отношение на взаимодействието между образователната система и бизнесите в България и съвместната инициатива между Американската търговска камара (АТК) в България, СУ „Свети Климент Охридски“ и НБУ.

Screenshot 2022-11-03 at 09-30-53 Как бизнесът взаимодейства с академичното образование

Става въпрос за комбинация между бизнес опита на водещи HR-професионалисти, които работят в компании-членове на АТК и академичния подход в университетите. В разговора се включиха още гл. ас. д-р Мариана Димитрова, представител на НБУ и Даниел Киряков, мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американската търговска камара.

Доц. д-р Богданова отбеляза, че за да бъде успешен един продукт, е от изключително значение да има правилно взаимодействие и синергия между бизнеса, академичните планове и учебните програми, с които се работи. По време на разговора тя сподели, че в ролята си на ръководител на Кариерния център към Стопански факултет забелязва, че има все по-голямо търсене на висококачествени добре подготвени специалисти, а един такъв тип академия има основна функция да скъси разстоянието между теоретичната подготовка на студентите и пазара на труда. Целият разговор можете да чуете тук.