Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за „Виртуален форум за образование и професионална реализация“

   

20.10.2022

 

Френският институт в България и Агенция Кампус Франс организират за трети пореден път „Виртуален форум за образование и професионална реализация“ на 18 ноември 2022 г.

EventCover

Безопасност, близост, екологичен пример

И тази година отново избрахме виртуалния формат, за да не се налага да се справяме с евентуално възобновяване на пандемията, и за да гарантираме максимално безопасността на всички участници. Но най-вече, защото установихме, че този формат привлича по-голям брой студенти от цялата страна. Поради тази причина решихме, че е важно да отидем възможно най-близо до тях, там, където се намират и което виртуалният формат позволява. И накрая, този избор е в рамките на подхода за „зелен Френски институт в България“, чието начало поставихме тази година с цел да дадем пример за намаляване на въглеродния ни отпечатък и опазване на околната среда.

3 секции ще бъдат обособени:

  • В Секция „Учебни заведения“ представителите на френските висши учебни заведения и на франкофонските програми в България ще проведат индивидуални срещи със студенти, заинтересовани от учебните програми, които предлагат.
  • Секция „Предприятия“ ще даде възможност за срещи с представителите на предприятия в България, които предлагат позиции за работа и стаж.
  • Тематични конференции са предвидени в Секция „Уебинари“.

Специално разработената виртуална платформа дава възможност на студентите да проведат индивидуални срещи по предварително изготвен график с представителите на френските висши учебни заведения и на университетските франкофонски програми в България, на предприятията както и да участват в уебинарите.

Представени са също така и възможностите за кандидатстване за стипендиите на френското правителство. С тази проява се открива кампанията за академичната 2023/2024 година.