Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Хакатон „InnoAirChallenge: Справедлив зелен преход и градска мобилност“

   

20.10.2022

 

Столична община, Асоциация за Развитие на София (АРС) и DXC Technology ще проведат иновативен хакатон „InnoAirChallenge: Справедлив зелен преход и градска мобилност“. Хакатонът ще стартира на 7 ноември и ще приключи на 11 ноември. Събитието предизвиква всички участници да предложат смели технологични решения, които да очертаят визия за бъдещото поколение транспортни услуги и свързаност в столичния град.

innoair 1

Отборите в хакатона могат да бъдат от 2 до 5 души, като общият награден фонд от 15 000 лв., осигурен от DXC Technology, ще позволи предложените и спечелили решения да бъдат доразвити и реализирани. Екипите на АРС и DXC Technology ще насочват и наставляват екипите през целия процес – от регистрацията до предаването на финалния проект и презентацията пред журито.

В журито на събитието тази година е и доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Повече информация, както и формата за регистрация, можете да намерите тук.